В новините
 
02.05.2024 07:41
Търсене
 
 
12.08.2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 11 август 2010
На 10.08.2010 г.около 6.00 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” - Бургас е получено съобщение за възникнал семеен на ул."Цар Асен". При пристигане на място изпратеният по сигнала полицейски екип чул жена да вика за помощ. Виковете и писъците идвали откъм входната врата на апартамент на първия етаж. На отдаденото полицейско разпореждане да бъде отворена вратата на жилището, мъжки глас отказал, отправяйки обиди към служителите на реда. В това време жената успяла да отвори вратата и заявила, че мъжът й я е пребил и се страхува за живота си. В това време мъжът продължил да отправя обиди към полицаите и отказал да се подчини на разпореждането им да тръгне с тях. Това наложило да се предприемат действия за задържането на лицето, което оказало яростна съпротива – продължило да се държи арогантно и започнало да се блъска в стените и мебелите. При поставяне на белезниците, впива нокти в дясната ръка на единия от служителите и я разранил. Отведен е в първо РУ “Полиция”, където е установена самоличността му – Н.И. (55). Там нарушителят продължил да отправя оскърбителни изрази и заплахи към служителите на реда. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е образувано незабавно производство за престъпления по чл.325, ал.2 вр.ал.1 и чл.131, ал.2, т.4, вр.чл.130, ал.2, вр.чл.23, ал.1 от НК. Извършени са необходимите процесуални следствени действия и незабавното производство е приключило и изпратено в РП Бургас с мнение за предаване на обвиняемия на съд.
09.08.2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 08 август 2010
На 07.08.2010 г. около 11.30 ч във Второ РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 79-годишен мъж, че два часа по-рано пред сградата на новата поща е бил заговорен от непознат мъж, който му се представил за негов бивш колега. Няколко минути по-късно към тях приближил млад мъж, който заявил, че провежда рекламна кампания на известно фирма за млечни продукти. Двамата мъже убедили тъжителя да участва в “рекламна игра” и като го въвели в заблуждение му отнели 200 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Бургас. На 07.08.2010 г. в 4.50 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение от диспечер на частна охранителна фирма за извършен грабеж в магазин на ул. “Христо Ботев”. При извършената проверка на място е установено, 21-годишната служителка в обекта заявила, че около 4.30 ч на същата дата в магазина влязъл млад мъж с маска на главата. След като заплашил продавачката с пистолет, мъжът отнел наличния оборот от 192 лв. и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.
12.10.2009
Половината публични дружества са заплашени от сваляне от борсата
Новата година е добра причина да започнеш на чисто. Може да се оттървеш от вреден навик или просто да промениш нещо. С началото на следващата година Българската фондова борса (БФБ) е решила да направи нещо подобно. Тогава над 200 публични компании (при общо около 400) може да се окажат негодни за търговия на регулиран пазар заради новите борсови правила, които влязоха в сила от 1 октомври. Застрашените дружества имат по-малко от три месеца гратисен период, в който, ако не отговорят на определени критерии за ликвидност, ще бъдат делиствани. За този период с книжата им трябва да има оборот от поне 4 хил. лв. на месец и средномесечно по 5 сделки. Ако не отговарят на критериите, могат да сключат договор с инвестиционен посредник, който да е маркет-мейкър и да осигурява ликвидност на акциите. В средата на годината дружествата вече получиха една отсрочка от три месеца по предложение на борсата. Оттам обаче коментираха, че сроковете сега няма да се променят.
29.07.2009
пътуванията на български граждани в чужбина са 485 892 или с 10.8% по-малко в сравнение с юни 2008 година
През юни 2009 г. пътуванията на български граждани в чужбина са 485 892 или с 10.8% по-малко в сравнение с юни 2008 година (Приложение 1). Намаляват пътуванията към почти всички наблюдавани страни, като най-голям е спадът на пътувания към Дания - с 49.3%, Чехия - с 48.5%, Малта - с 48,0%, САЩ - с 43.5%, следвани от Италия - с 42.3%, Кипър - с 40.9%, Франция - с 39.3%, Австрия - с 38.2%, Великобритания - с 36.4%, Нидерландия - с 35.8%, Белгия - с 35.6%, Украйна - с 35.6%, Швеция - с 33.7% и други. Същевременно увеличение на пътуванията в сравнение със същия месец на 2008 г. е регистрирано към Португалия - с 169.8%, Турция - с 6.2% и Гърция - с 5.7%. Най-голям относителен дял от общия брой пътувания на български граждани в чужбина формират тези със служебна цел - 51.5%, следвани от пътуванията с цел почивка и екскурзия - 25.2%, гостуване - 19.8% и други - 3.5%.
10.07.2009
ЛИДЕР прави капан на кмета на Карнобат
Настоящата публикация е предоставена учтиво от редакцията на
бургаския седмичник в-к Десант по наша молба, предизвикана от желанието ни да предоставим и ДРУГАТА страна в медиен двубой, който не бихме могли да окачествим като джентълменски. Материалът представлява журналистическо разследване на нашата приятелка Катя Касабова и авторските права са собственост на гореспоменатота издание Местният координатор Антон Панайотов, който изчезна с пари от общинската каса и беше разследван за покупка на гласове, си отмъсти на кмета с долнопробна постановка Катя Касабова. Възможно ли е кметът на Карнобат Георги Димитров да пребие две деца, ден преди изборите – между 5 и 5,15 часа на разсъмване, пред вратите на самата община? Само защото ги видял да лепят плакати? И защото беше оповестено в прссъобщение да „сипе с нечленоразделна реч поредица вулгарни ругатни, закани и обиди, да ги бута, дърпа и удря... докато ги малтретира да крещи с пълно гърло: ти мен познаваш ли ме бе, аз съм кмета на Карнобат!“, а след като „децата успели да се изтръгнат от ръцете на насилника, собственоръчно да накъса плакатите и с нокти лично да изстърже налепеното по стената“? .....
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |